Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Otkazi radnicima RTV Priština
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 12. 2009.

Izvor: Pres

Otkazi radnicima RTV Priština


Prokuplje - Više od sto nekadašnjih radnika Radio-televizije Priština, koji su izmešteni u Prokuplje nakon 1999. godine, juče je dobilo izjave o raskidu radnog odnosa.

Radnicima je ponuđeno da prihvate otpremnine u tri vida - oko 200 evra po godini radnog staža ili deset prosečnih zarada u privredi Srbije (oko 400.000 dinara) i 100 evra po godini radnog staža. Treća ponuđena varijanta bila je da dobiju trećinu prosečne zarade u poslednja tri meseca pomnoženu sa godinama staža i status nezaposlenog lica kod Nacionalne službe zapošljavanja radi ostvarivanja prava na novčanu nadoknadu. Radnici su se mahom izjasnili za prve dve opcije.

Oko 150 radnika RTV Priština prihvatili su radni odnos u medijima na Kosovu koje će ubuduće finansirati Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

U Prokuplju i Kuršumliji, kako je odlučio Upravni odbor RTS-a, ostaće dopisništvo Javnog servisa u kome će raditi desetak nekadašnjih radnika RTV Priština.

Između 100 i 130 radnika RTV Priština nastaviće da rade u Zvečanu na televiziji Most, dogovoreno je između RTS-a i Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Zaposleni koji žive van pokrajine nastaviće da rade kao dopisnici Javnog servisa.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi