Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dalja transformacija medija u državi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2009.

Izvor: Pregled

Dalja transformacija medija u državi


Beograd - Pomoćnica ministra kulture za informisanje Nataša Vučković Lesendrić najavila je juče da će u 2010. biti usvojena Strategija razvoja i nastavljena transformacija medija u Srbiji.

„Očekujemo da će Vlada predložiti Skupštini u toku naredne godine novi zakon o Tanjugu, poništiti postojeći i doneti novu uredbu o Radio Jugoslaviji i o Jugoslovenskom pregledu“, rekla je pomoćnica ministra Vučković Lesendrić.

Ministarstvo kulture očekuje takođe da se pred parlamentom nađu i izmene i dopune Zakona o radiodifuziji i Zakon o nedozvoljenom objedinjavanju i transparentnosti vlasništva javnih glasila, najavila je Vučković Lesendrić.

Vučković Lesendrić je, razmatrajući godinu koja je na izmaku, rekla da je, između ostalog, veoma značajno što je pokrenut dijalog kroz koji je u vreme ekonomske krize definisan paket mera za pomoć svim učesnicima na tržištu medija.

Pomoćnica ministra je precizirala da je u ovoj godini podržano 216 projekata, prihvaćena sugestija Republičke radiodifuzne agencije (RRA) o smanjenju naknade emiterima i promenjeni uslovi za sufinansiranje štampanih javnih glasila na jezicima nacionalnih manjina, zbog postojanja velikih nelogičnosti. Vučković Lesendirić je kao primer navela glasilo bugarske nacionalne manjine „Bratstvo“, koji je iz budžeta dobijalo ogromna sredstva, ali ih je krajnje neracionalno trošilo, tako da je gotovo 90 odsto odlazilo na zarade, koje su bile i trostruko veće od prosečnih u Srbiji.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi