Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U prodaji TV "FOX" posredovao Tadić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2009.

Izvor: Alo

U prodaji TV "FOX" posredovao Tadić


Grčka TV „Antena“ od Nove godine zvanično postaje vlasnik beogradske Televizije „Fox“, saznaje „Alo“.

Rupert Mardok se povlači iz Srbije, a svoju srpsku ćerku fi rmu Grcima daje za jedan evro, prepuštajući im plaćanje duga od oko 5,6 miliona evra.

Zahtev za izdavanje dozvole novom emiteru predat je već Republičkoj radiodifuznoj agenciji, a sutra bi trebalo da bude izdata zvanična saglasnost za preuzimanje ove nacionalne TV frekvencije.

Promeni vlasničke strukture, kako „Alo!“ saznaje, prethodio je razgovor između predsednika Srbije Borisa Tadića i vlasnika i generalnog direktora ove grčke televizije Minosa Kirijakua, 15. decembra u Beogradu, a koji je, prema istom izvoru, ugovorio lično grčki premijer i šef diplomatije Jorgos Papandreu.

- Sastanak je, po svemu sudeći, bio uspešan jer je usledio sastanak između Mardoka i Kirijakua na kojem je dogovorena prodaja Televizije „Fox“ grčkom biznismenu - kaže izvor „Alo!“. Ime TV „Fox“ biće zadržano do 2011. godine, posle čega će ga zameniti logo TV „Antena“.

Potvrdu ove informacije juče nije bilo moguće dobiti u TV „Fox“. „Alo!“ je kontaktirao s izvršnim producentom „Foxove“ informativne emisije Zoranom Barancem.

- Zaista ne znam ništa o tome, morate pozvati našeg PR-a - ljubazno nas je uputio Baranac, ali se Slađana Paunović, PR TV „Fox“, do zaključenja ovog broja nije javljala na poznati nam broj telefona.

Novi vlasnik „Foxa“ Minos Kirijaku poznati je grčki brodovlasnik, medijski mogul i predsednik Olimpijskog komiteta Grčke.

Antrfile : Predsedništvo: Pričali o energetici

U kabinetu predsednika Tadića priznaju da se sreo s Kirijakuom, ali negiraju da je na sastanku dogovorena promena vlasničke strukture TV „Fox“.

- Predsednik se ne bavi promenama vlasničkih struktura u medijima niti je to bila tema sastanka sa gospodinom Kirijakuom. Konkretno, razgovarali su o energetici - izjavila je za „Alo!“ Jasmina Stojanov, zadužena za odnose s medijima u Predsedništvu Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi