Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sukob zbog piratskog programa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2009.

Izvor: Blic

Sukob zbog piratskog programa


Zbog nepoštovanja odluka državnih organa, vlasnik privatne RTV “Aldi” iz Preševa Isuf Memeti od Skupštine Srbije zahteva da preduzme mere za zabranu rada RTV Preševo, koja i dalje emituje piratski program.

Vlasnik privatnog elektronskog medija u dopisu upućenom republičkom parlamentu podseća da RTV Preševo od Republičke radiodifuzne agencije nije dobila frekvenciju i dozvolu za rad. Zbog toga je Republička agencija za telekomunikacije donela rešenje o zabrani rada RTV Preševo, i to bez odlaganja.

RRA svojevremeno je pokrenula postupak prinudnog izvršenja zabrane rada RTV Preševo. Međutim, predstavnici RATEL-a posle nekoliko pokušaja nisu uspeli da sprovedu odluku o zabrani rada. RTV Preševo i dalje emituje piratski program, jer pripadnici Policijske stanice radnicima RATEL-a nisu asistirali da se isključi program piratskog lokalnog medija.

Policija nije ispoštovala zahtev RATEL-a da pruži pomoć u sprovođenju postupka prinudnog izvršenja zabrane emitovanja programa. Policija čak ni u sedam navrata nije postupala po zahtevu agencije, navodi u pismu Isuf Memeti.

U RTV “Aldi” ističu i to da se na ovaj način ne poštuju odluke državnih organa, jer RTV Preševo ometa rad privatne informativne kuće, a programe emituje preko njenog kanala. RTV “Aldi” dobila je frekvenciju i dozvolu da emituje program od 2008. go 2016. godine.

V. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi