Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prebacivali krivicu sa jednog na drugog
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 12. 2009.

Izvor: Danas

Prebacivali krivicu sa jednog na drugog


Beograd - Bivši glavni i odgovorni urednik lista Kurir Đuro Bilbija i izdavač tog lista „Kurir net“ moraju da plate Vladimiru Popoviću Bebi odštetu od 300.000 dinara, presudio je Prvi opštinski sud u Beogradu, saopštila je juče kancelarija advokata Anta Boškovića, koji zastupa Popovića. Istom presudom, Bilbiji i Kuriru zabranjeno je da ubuduće povređuju prava ličnosti Popovića, dodaje se u saopštenju.

Bilbija i Kurir net imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka.

Popović, bivši šef Biroa Vlade Srbije za informisanje, tužio je Bilbiju i Kurir net jer su 31. marta 2008, tokom predizborne kampanje za republičke izbore, u listu Kurir objavili tekst pod naslovom „Logistička podrška“, kojim su oklevetali privatnog tužioca.

U tekstu su navedene neistine da je Popović naredio seču drveća u dvorištu Vlade Srbije, neposredno pred ubistvo premijera Zorana Đinđića, da bi snajperista lakše mogao da izvrši atentat, navedeno je u saopštenju. Pri tom je napomenuto da tuženi na suđenju nisu priložili bilo kakve dokaze za te laži, već da su se branili tako što su se međusobno svađali i optuživali, prebacujući jedni na druge odgovornost za objavljivanje spornog teksta.

Sporni tekst je bio nepotpisan, a tuženi su naveli da je tekst napisala Dragana Manojlović, koja se na jednom od ročišta pojavila u svojstvu svedoka i izjavila da je ona za temu seče drveća saznala iz teksta objavljenog u listu Tabloid koji je, kako se navodi u saopštenju, takođe ona napisala. Bilbija se tokom suđenja branio da on nikada nije bio urednik Kurira i da je njegovo ime zloupotrebljavano.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi