Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Budžetski radio
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 12. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Budžetski radio


Paraćin - Zaposleni u Radio-novinskom javnom preduzeću “Paraćin” (RNjP) odahnuli su posle straha od loše privatizacije.

Lokalna vlast odlučila je da ovo javno preduzeće ostane na budžetu i naredne godine.Agencija za privatizaciju zatražila je od opštine da se izjasni da li je za nastavak privatizacije RNjP, koja je obustavljena pre dve godine, kada je ova radijska kuća počela emitovanje programa i na romskom jeziku. Odgovor je stigao u ponedeljak od Opštinskog veća koje je saglasno da Radio finansira i u narednoj godini. Za Radio Paraćin, u 2010. biće izdvojeno desetak miliona dinara, uz uslov da se troškovi i dalje smanjuju, kao i broj zaposlenih.

Direktora RNjP Marina Sazdanović zadovoljna je odlukom Veća.

- Zaposleni su se potpisima izjasnili za obustavu privatizacije, a taj stav potvrđen je i na sednici upravnog odbora Radija. Mislim da će nam deset miliona dinara za narednu godinu biti dovoljno. Smanjili smo broj radnika i nemamo većih troškova - ističe Sazdanovićeva.

Lokalni dvonedeljnik “14 dana” koji je bio u sastavu RNjP je ugašen, a novoformirani “Bilten” je u opštinskom okrilju. Ostao je samo Radio koji umesto nekadašnjih 38 ima 13 radnika. Još se ne zna da li je prekid privatizacije kratkoročno ili dugoročno rešenje.

Z. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi