Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uhapšena sedmorica zbog pretnji novinarki B-92 Brankici Stanković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2009.

Izvor: Pres

Uhapšena sedmorica zbog pretnji novinarki B-92 Brankici Stanković


Policija je privela sedam osoba, od kojih su tri maloletne, zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanja sigurnosti u slučaju novinarke B-92 Brankice Stanković, izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

On je rekao da je beogradska policija u saradnji sa policijom iz Novog Sada, Pančeva, Sremske Mitrovice i Kraljeva privela Vladimira Samardžića (25) iz Novog Sada, Mlađena Bogdanovića (26) iz Pančeva, Petra Bažalca (18) iz Vrnjačke Banje, Stefana Hadži Antonovića (22) iz Beograd i maloletne D. B. (16), R. M. (17) i A. D. (15).

- Samardžiću je istražni sudija u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana, a u policijskom pritvoru od 48 sati su Bogdanović i Hadži Antonović, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji. Protiv ostalih lica biće podnet izveštaj nadležnim tužilaštvima. MUP Srbije nastavlja rad na identifikaciji drugih lica za koja postoje osnovi sumnje da su izvršili navedeno krivično delo - naveo je Dačić, iz Kine.

Novinarki Brankici Stanković upućene su pretnje smrću posle emisije „Insajder“ u kojoj je objavila imena i fotografije navijačkih vođa protiv kojih su u poslednjih nekoliko godina podnete brojne krivične prijave zbog nasilja, trgovine drogom, ubistava, napada na policajce...Novinarska udruženja, mediji i veliki broj nevladinih organizacija zatražili su od nadležnih državnih organa da preduzmu sve mere kako bi zaštitili novinarku, a od sportskih klubova da ne podržavaju huligane.

E. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi