Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Snežana Krivokapić dobitnica nagrade NBS i Danasa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 12. 2009.

Izvor: Danas

Snežana Krivokapić dobitnica nagrade NBS i Danasa


Dobitnik nagrade „Tanja Stanković Boškov“ za 2009. godinu je Snežana Krivokapić, novinar magazina Ekonomist.

Nagrada, koju su ustanovili Narodna banka Srbije i redakcija dnevnog lista Danas u znak sećanja na prerano preminulu novinarku tog lista, dodeljuje se mladim novinarima do 30 godina za zapažene domete u ekonomskom novinarstvu, saopštila je NBS.

Nakon razmatranja prispelih predloga odluku je doneo žiri u sastavu Bojana Marković, Mirjana Stevanović, Slađana Prijić-Sladić, Milan Ćulibrk i Zoran Panović u svojstvu predsednika žirija. U najužem izboru bila je i Anica Nikolić, novinarka lista Politika.

Snežana Krivokapić rođena je 1983. godine u Kotoru. Kao novinar Ekonomista, specijalizovala se u oblasti finansija, a njeni tekstovi iz oblasti bankarstva, osiguranja, monetarne politike, nekretnina i evropskih integracija analitičnošću i objektivnošću potvrđuju da će izrasti u vrsnog profesionalca u nevelikom krugu novinara koji stručno prate složena ekonomska kretanja, navela je NBS.

Nagrada „Tanja Stanković Boškov“, koja upravo predstavlja podsticaj mladim novinarima da se opredeljuju i specijalizuju za ekonomsko novinarstvo, biće uručena Snežani Krivokapić 8. decembra u Narodnoj banci Srbije. Prva nagrada dodeljena je u 2008. godini, a dobitnik je Ivan Radak iz dnevnog lista Danas.

E. D.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi