Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Plemenito uz poznate
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Plemenito uz poznate


Radio-televizija Srbije, Narodna kancelarija predsednika Republike i Rajfajzen banka, uz podršku Ministarstva prosvete, juče su u Takovskoj 10 potpisali sporazum o saradnji i time stavili “pečat” na organizovanje velike dobrotvorne akcije “Teleton”.

Reč je o kontakt šou-programu, u kojem poznate ličnosti - sportisti, pevači, glumci - odgovaraju na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv ili SMS su donacija...Prikupljena sredstva biće uložena u opremanje fiskulturnih sala u 30 osnovnih škola u Srbiji, tako da će osnovci dobiti potrebne koševe, lopte, strunjače i ostale sportske rekvizite.

- Stepen normalnosti svakog društva i države može se očitati iz njihovog odnosa prema deci - rekao je Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS, nakon što je “izmenjao” potpise na sporazumu sa Tatjanom Pašić, direktorom Narodne kancelarije predsednika Republike i Oliverom Reglom, predsednikom Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

- Naš posao u ovim turbulentnim i teškim vremenima sastoji se u pokušaju da škole budu mesto sigurnosti, znanja, rekreiranja i pripreme za život. Danas je teško u porodici, na ulici, u društvu... Mi ćemo se truditi da škole budu oaza za našu decu.

Dobrotvorna akcija “Teleton” održaće se 6. decembra ove godine, u 21.00, uz direktan TV prenos na Prvom programu RTS.

K. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi