Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Povreda prava manjina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2009.

Izvor: Danas

Povreda prava manjina


Subotica - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini je zadovoljan odlukom Saveta Republičke radiodifuzne agencije da odustane od prvobitne namere da zabrani emitovanje programa TV produkcija s područja Hrvatske i da to emitovanje bude ograničeno.

Međutim, takva odluka RRA je selektivna kada su u pitanju druge TV produkcije već se odluka o ograničenju odnosi samo na programe s područja Hrvatske i dela BiH.

DSHV se poziva na izjavu lokalnim medijima zamenika predsednika Saveta RRA Gorana Karadžića koji je potvrdio da će se zbog mađarske manjine izuzetak u zabrani programa napraviti u programima Mađarske i podseća da se nikakve restrikcije ne pominju ni kada su u pitanju rumunska i televizija Republike Srpske.

Kako se navodi u saopštenju DSH, sprovođenje najavljenih mera RRA predstavljalo bi ne samo diskriminaciju hrvatske manjine u odnosu na druge, posebno u odnosu na mađarsku i rumunsku i povredu recipročnih manjinskih prava u odnosu na srpsku manjinu u Hrvatskoj.

V.L.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi