Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS spremio otkaze za radnike RTV Prištine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2009.

Izvor: Blic

RTS spremio otkaze za radnike RTV Prištine


Direktor RTV Priština Zvonko Miladinović optužio je direktora RTS-a Aleksandra Tijanića da je sam i bez konsultacija sa zaposlenima odlučio da ugasi RTV Priština i da do Nove godine svim radnicima podeli otkaze.

RTV Priština posluje u sastavu RTS-a, obuhvata sedam medija na Kosovu i Metohiji i jugu Srbije i zapošljava 276 ljudi.

Zaposleni u RTV Priština traže od Vlade Srbije da poništi odluku čelnika RTS-a. Miladinović tvrdi da bi gašenjem RTV Priština srpski narod na Kosovu i Metohiji mogao da se informiše samo preko medija koje finansira Vlada Kosova ili strane NVO.

On navodi da mu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje poslednjoj sednici Upravnog odbora RTS-a na kojoj je doneta odluka o socijalnom programu za sve radnike RTV Priština, kao i da je uprkos dogovoru o zajedničkom odlasku kod premijera Mirka Cvetkovića, Aleksandar Tijanić kod premijera na razgovore o budućnosti prištinske televizije otišao sam.

 - Tijanić je ubedio premijera da je najbolje rešenje za RTV Priština da svi radnici budu obuhvaćeni socijalnim programom. Praktično to bi značilo da do kraja godine svi zaposleni budu otpušteni, a od Nove godine da počne zapošljavanje između 100 i 150 novih radnika - kaže Miladinović.

On podseća da trenutno u sastavu RTV Priština, koja je krajem 1999. godine premeštena u Prokuplje, kao emiteri rade televizijske i radio stanice u Zvečanu, Šilovu, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Kuršumliji i Prokuplju.

- Situacija je zahtevala da se mediji u ovim gradovima koji su inače deo RTS-a preregistruju i samo formalno postanu privatni kako bi kod Unmika i RRA dobili dozvole za rad i odgovarajuće frekvencije.

Fiktivni vlasnici TV „Most“, „Most“ NET-a, „Pulsa“ i radija na Kosovu, u Prokuplju i Kuršumliji jesu radnici RTS-a. Oprema, sredstva i zaposleni takođe su deo Javnog servisa čije rukovodstvo sada ocenjuje da smo na grbači RTS-a koji ne može da finansira privatnike - kaže Miladinović, dodajući da RTV Priština košta godišnje RTS oko tri miliona evra.

Biserka Milosavljević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi