Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA opomenula televiziju Pink
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 10. 2009.

Izvor: Pres

RRA opomenula televiziju Pink


Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) izrekao je juče opomenu TV Pinku i podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv te televizije zbog emitovanja emisije „Trenutak istine“ 7. oktobra 2009.

 Savet smatra da je Pink prekršio Zakon o radiodifuziji u kojem je, između ostalog, istaknuto da ne treba emitovati programe čiji sadržaji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine.

Posle ovog slučaja Savet je naložio stručnim službama da pod poseban nadzor stave programske formate sličnog sadržaja na svim televizijskim stanicama.

U spornoj emisiji učesnica J. M. je, između ostalog, izjavila da ju je otac seksualno zlostavljao od njene 11 godine i da je osetila olakšanje kada je ubijen. Postavljeno joj je i pitanje „da li je tokom zlostavljanja doživela orgazam“, na koje je potvrdno odgovorila.

AG

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi