Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osuđeni napadači na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2009.

Izvor: Politika

Osuđeni napadači na novinare


Opštinski sud u Novom Pazaru osudio je na po 30 dana zatvora braću Hasana i Faruka Lekića iz tog grada za krivično delo nasilničkog ponašanja i napada na tadašnju novinarku i snimatelja lokalne TV Jedinstvo Ivanu Milić i Edisa Klimenta.


Milićeva i Kliment su napadnuti 27. juna 2007. godine u centru grada dok su snimali reportažu o bespravnoj gradnji kuće Lekićevih u Novom Pazaru.

Braća su Milićevoj zapretila da će je zaklati ako objavi priču o gradnji njihove kuće, dok su na snimatelja Klimenta nasrtali istovremeno vređajući ga.

Sudija u ovom predmetu Zlatan Kurtović rekao je da su braća Lekić proglašena krivim po starom kaznenom zakonu, kao i da bi, prema novom zakonu koji je stupio na snagu 12. septembra ove godine i prema kome se novinari tretiraju kao službena lica, dobili po tri godine zatvora.

Braća Lekić su po izvršenju ovog krivičnog dela uhapšena i bio im je određen pritvor od osam dana za koliko će im biti umanjena izrečena zatvorska kazna.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi