Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bira se član RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 10. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Bira se član RRA


POSLANICI Skupštine Srbije raspravljali su juče o kandidatima za članove RRA, Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Među kandidatima za upražnjeno mesto u RRA su novinari Gordana Suša i Milan Bečejić, koje je predložio NUNS, odnosno UNS. Poslanici vlasti još nisu doneli odluku koga će da podrže.

Nezvanično, Suša će imati podršku G 17 plus, a Bečejić DS. Radikali su rekli da neće učestvovati u glasanju, jer državi nije ni stalo da RRA funkcioniše. LDP će podržati Gordanu Sušu.Liberali su tokom rasprave tražili da dođe ministar kulture Nebojša Bradić i kaže kada će biti doneti medijski zakoni, što je bio njihov uslov za podršku Zakona o informisanju.

Advokatska komora Srbije predložila je da se za člana Visokog saveta sudstva imenuje Dejan Đirić iz Niša, a za člana Veća tužilaca Miroslav Bojić iz Čačka. Pred poslanicima je i odluka o prestanku dužnosti nekoliko sudija. Rasprava o svim tačkama bila je objedinjena, zbog čega je negodovala opozicija.

Antrfile : POŠTANSKE USLUGE

PARLAMENT je raspravljao i o izboru Saveta Republičke agencije za poštanske usluge. Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić rekla je da je reč o nezavisnom regulatornom telu koje izdaje licence i kontroliše tržište poštanskih usluga.

S. S. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi