Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sud puni koverte
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 10. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Sud puni koverte


Ako Viši trgovinski sud potvrdi prvostepenu presudu, u kasu Vrnjačke radio-televizije (VRT) uskoro bi moglo da se slije oko 300.000 evra što bi za vrnjačke novinare značilo ne samo opstanak na surovom medijskom tržištu, nego i preporod ove lokalne informativne kuće.

Na spektakularnoj aukcijskoj prodaji krajem 2007. godine, ATP “Morava” iz Vrnjačke Banje čiji je vlasnik novosadski biznismen Ostoja Tegeltija, “kupila” je ovu malu lokalnu televiziju za basnoslovnih 191 milion dinara, ili 2,5 miliona evra, iako je početna cena iznosila samo 2,5 miliona dinara!Ubrzo potom ne uplativši ugovorenu sumu u zakonskom roku, “Morava” je odustala od kupovine, pa su je VRT i Agencija za privatizaciju tužili sudu zahtevajući nadoknadu štete u visini od 30 odsto izlicitirane cene, kako to zakon i propisuje.

- Posle neuspešne prodaje, VRT je ipak zadržala status javnog preduzeća i trenutno sami preživljavamo uz malu pomoć lokalne samouprave. Iz opštinskog budžeta mesečno dobijamo oko milion dinara, ali je to tek 60 odsto od novca potrebnog za pokrivanje svih troškova i plata 47 zaposlenih. Zbog toga je trenutno 15 radnika na prinudnom odmoru - kaže Snežana Milićević, direktor VRT.Radio-Vrnjačka Banja, kao jedna od najstarijih lokalnih stanica u Srbiji ove godine je, inače, proslavila 40. godišnjicu postojanja.

Antrfile :

Ibarske novosti


Vlasnik  “Morave” Ostoja Tegeltija vezuje se i za propast kraljevačkog informativnog preduzeća “Ibarske novosti”. Posle duge agonije i poništenja privatizacije, ova nekada najveća informativna kuća u centralnoj Srbiji dospela je na rub propasti.

G. Ćirović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi