Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uslovna kazna Siniši Vučiniću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 10. 2009.

Izvor: Danas

Uslovna kazna Siniši Vučiniću


Treći opštinski sud juče je osudio Sinišu Vučinića na šest meseci zatvora, uslovno dve godine, zbog pretnji predsedniku SDU Žarku Koraću i novinaru Vremena Milošu Vasiću.

Sudija Aleksandar Stepanović rekao je da je sud cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom.

- A sada pamet u glavu i da se to ne ponovi, jer ćete, ako ponovite delo, ići u zatvor - rekao je sudija Vučiniću.

Vučinić, koji se predstavio kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, poslao je 27. jula pismo dnevniku Glas Srpske u kojem je naveo da će pokušati „svim snagama da pomogne“ da Vasić i Korać završe kao premijer Srbije Zoran Đinđić, ubijen 12. marta 2003. godine.

Vučinić je istog dana poslao i telegram Glasu Srpske u kojem je tom listu izrazio „saučešće zbog smrti Vasića“. Vučinić je juče rekao da nije želeo nikoga da uvredi, niti da bilo kome preti i izvinio se Koraću i Vasiću.

Miloš Vasić kaže za Danas da je zadovoljan presudom, „jer će bar dve godine biti miran“ i da je problem što se „likovi, kao što je Siniša Vučinić, koji su svima dosadili još od početka devedesetih, osećaju toliko udobno da prete smrću ljudima“.

- Sud je očigledno smatrao da pretnja smrću nije bog zna šta. Ako je za istu stvar Damir Dokić dobio dužu vremensku kaznu zatvora zbog pretnji smrću ambasadorki Australije u Srbiji, u čemu je razlika između naših građana i stranih diplomata?

Da li su oni više zaštićeni u Srbiji - upitao je Žarko Korać.

Antrfile :

O vladarima sveta, religiji i filmovima


Vučinićev advokat Ilija Radulović je u završnoj reči, koja je trajala je više od 40 minuta, pričao je o vladarima sveta, religijama, američkim filmovima i serijama, bombardovanju Srbije, Zakonu o informisanju, mitinzima SPO, čiji je bio visoki funkcioner, parlamentu, svom poreklu.

On je naveo da je Vučinić izrekao provokaciju na vulgaran, ružan i neprimeren način, jer je bio uvređen Vasićevim tekstom, ali da u tome nema elemenata krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

I. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi