Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odalović: RTS da spusti cenu prenosa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 10. 2009.

Izvor: Blic

Odalović: RTS da spusti cenu prenosa


Sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je juče za „Blic“ da očekuje da RTS prihvati da parlament za televizijske prenose plaća manji iznos od pola miliona dinara, što je račun koji je ispostavio direktor republičkog javnog servisa Aleksandar Tijanić.


Odalović nije mogao da licitira sa iznosom novca koji je u ovom trenutku prihvatljiv za parlament pre nego što, kako je naveo, Radna grupa parlamenta ne analizira stvarne troškove RTS-a za prenose zasedanja.

Sekretar parlamenta kaže da su od Tijanića dobili uveravanja da će 6. oktobra, kada počinje redovna jesenja zasedanja, RTS prenositi skupštinska zasedanja.

- Verujem da će RTS prihvatiti da za manju sumu prenosi sednice i da će uvažiti činjenicu da je Skupština institucija koja se finansira isključivo iz budžeta i da ne prihoduje dodatna sredstva - rekao je Odalović.

Skupština Srbije, prema njegovim rečima, do sada nikad nije plaćala televizijske prenose sednice jer je to bila zakonska obaveza RTS-a. Odnedavno, kako je rekao, to ne spada u zakonsku obavezu ove kuće.

M. M.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi