Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTV „Krajina“ na dobošu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 09. 2009.

Izvor: Blic

RTV „Krajina“ na dobošu


Opštinski sud u Negotinu popisao je imovinu Radio-televiziji „Krajina“, jedinoj u tom gradu, zbog duga prema zaposlenima od skoro milion dinara.

RTV „Krajina“ je privatizovana u novembru 2007. godine, a radnicima je poslednja plata isplaćena u martu ove godine i to za novembar 2008. Novac od prodaje popisane imovine namenjen je isplati zaostalih zarada osmoro radnika, koji su „Krajinu“ tužili sudu.

Ovo je epilog agonije u kojoj se već mesecima nalaze zaposleni u nekadašnjoj opštinskoj radio-televiziji. Konzorcijum koji zastupa direktor Dejan Grujić ovu medijsku kuću pazario je za 138.000 dinara, ali, po svemu sudeći, nije dobro procenio mogućnosti zarade, pa je već početkom ove godine, preduzeće zapalo u velike finansijske probleme. Radnicima je poslednji put plata isplaćena marta ove godine i to za novembar 2008, a s obzirom na to da ni doprinosi nisu redovno uplaćivani, zaposleni su od jula i bez zdravstvenog osiguranja. Osmoro od dvadesetak zaposlenih aprila ove godine podnelo je tužbu Opštinskom sudu u Negotinu kojom od poslodavca traže isplatu zaostalih plata.

 - Naša potraživanja u neto iznosu dostižu sumu od 915.000 dinara, a tome treba dodati i još 60.000 na ime sudskih taksi. Sumnjam da će popisana imovina moći da se proda za taj iznos, ali ova agonija, kad dolazite na posao, a mesecima ne primate platu, kad je program desetkovan i emituje se sa prekidima, a rešenja nema ni na pomolu, mora da se prekine. Žalosno je što se na ovakav način rasparčava imovina u koju je ova opština godinama ulagala, a još žalosnije što je uopšte dospela u ruke onih koji ni u trenutku kupovine nisu imali realnu viziju o tome kako će ubuduće funkcionisati - kaže novinar Jovanka Stanojević. Radio-televiziju Krajina jula prošle godine dobrovoljno je napustilo desetoro zaposlenih. Većinski vlasnik akcija preduzeća „Krajina“ AD je dr Petar Rakin iz Beograda.

Antrfile :

Isplata narednih dana

Kako je „Blicu“ potvrdio Dejan Grujić, direktor Radio-televizije „Krajina“, zaposleni u ovoj medijskoj kući u narednih par dana dobiće zaostale zarade tako da popisana imovina neće biti prodata. - Nakon velike krize, već narednih dana isplatićemo sva dugovanja zaposlenima, pa će ova jedina radio-televizija u Negotinu moći da nastavi sa radom onako kako smo to i planirali - poručio je Dejan Grujić.

Smilja Jurasović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi