Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Canetu izdavači neće da oproste dug
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 09. 2009.

Izvor: Dnevnik

Canetu izdavači neće da oproste dug


Predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija Veselin Simonović najavio je da članice tog udruženja neće isporučivati štampu “Futuri plus” sve dok ne izmiri dug izdavačima.To nije bojkot već poslovna odluka da se ne šalje roba onom ko ne plaća.

Prisiljeni smo na to da bismo smanjili štetu, jer ne možemo da naplatimo ni stare dugove. U suprotnom dugovi bi se samo povećavali. Oni moraju naći rešenje da plate dugove i ništa više od toga - kaže Simonović.

Po njegovim rečima i izdavači trpe štetu, jer novina nema na puno kioska, pa pokušavaju da to nadoknade preko drugih distributera.

- Svakako ćemo izgubiti na tiraž u, ali šteta je manja jer od ostalih distributera možemo da naplatimo potraživanja - dodao je Simonović.

“Futura”, od 2006. u vlasništvu Stanka Subotića Caneta, ima preko 1.150 prodajnih objekata i kontroliš e 22 odsto tržišta distribucije štampe. Na njenim trafikama od prekjuče nema listova “Alo”, “Blic”, “Večernje novosti”, “Dnevnik”, “Politika”, “Sport”, “Žurnal”, “Pres” i “Privredni pregled”, a i dalje se prodaju “Danas”, “Glas javnosti”, “Kurir”, “Pravda” i “Borba” jer njihovi izdavač i nisu u Asocijaciji medija.

“Futura plus” je optužila Asocijaciju da pokušava gašenja “jedinog nacionalnog distributera na tržištu”.

Inače, prema podacima Subotićeve firme, on članicama AM duguje oko 250 miliona dinara. Ministarstvo kulture najavilo je posredovanje u spora, jer se time što novina nema na većini kioska ugrožava pravo javnosti na informisanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi