Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Asocijacija medija: Novi Zakon o informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 09. 2009.

Izvor: Pres

Asocijacija medija: Novi Zakon o informisanju


Beograd - Upravni odbor Asocijacije medija (AM) iskazao je visok stepen nezadovoljstva zbog činjenice da nedavno usvojenim Izmenama i dopunama Zakona o informisanju nije obuhvaćen veći broj primedbi i sugestija AM.

Predlozi Asocijacije bili su usmereni ka značajnom poboljšanju osnovnog predloga teksta zakona i stvaranju znatno boljeg zakonskog okruženja za funkcionisanje medijskih kuća.

- Članice Asocijacije medija pomenuti zakon ne smatraju kvalitetnim i dugoročnim zakonskim rešenjem i zato je UO jednoglasno odlučio da formira ekspertsku grupu sastavljenu od domaćih i stranih stručnjaka sa zadatkom da u što kraćem roku pripremi tekst novog zakona o informisanju, koji će biti predstavljen javnosti, a zatim ponuđen Vladi i Skupštini Srbije na usvajanje.

Radom ove grupe rukovodiće Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije „Novosti“ i član UO Asocijacije - navodi se u saopštenju.Asocijacija je podržala i ideju o formiranju radne grupe za izradu strategije medijskog razvoja u Srbiji, kojom bi bio utvrđen razvoj medijske sfere i stvorila osnova za izmene medijskog zakonodavstva. AM će u ovoj radnoj grupi predstavljati Veselin Simonović i Zoran Papić

R. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi