Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Pao" Dačićev Zakon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 09. 2009.

Izvor: Večernje novosti

"Pao" Dačićev Zakon


Ideju Ivice Dačića da se izradi novi tekst zakona o informisanju G 17 ne prihvata. Ali, mogućnost izmene tog kontroverznog propisa ne privlači ni opoziciju. Lider SPS i vicepremijer ponovio je juče "Novostima" da se zalaže za izradu novog zakona, koji bi bio prihvatljiv za sve

- Verujem da je izrada novog zakona najbolje rešenje. Sada je izmenjeno nekoliko članova, ali bismo u narednih nekoliko meseci, uz široko učešće članova radne grupe, predstavnika Vlade, medija i međunarodnih organizacija, dobili celovita i sistemska zakonska rešenja oko svih spornih pitanja - rekao nam je Dačić.

Dačićevi partneri iz Dinkićeve partije, koji su na mišiće izgurali usvajanje izmena starog medijskog zakona, nisu srećni zbog poteza prvog socijaliste:

- Tek smo doneli izmene i dopune zakona, rano je za razmišljanje o novom zakonu  - čuli smo od Suzane Grubješić, potpredsednice G 17.
- Ali, očigledno je da za politički marketing nikada nije kasno.

U Tadićevom taboru su nam rekli da nikakvih razgovora o novom zakonu o informisanju nije bilo, ne želeći da preciziraju da li podržavaju Dačićevu ideju.Iako se strahovito obrušila na Zakon o informisanju, opozicija ne želi da podrži vođu SPS, jer sumnja u njegovu iskrenost.

- Sve prilike da sruši Dinkićev zakon Dačić je prokockao u Skupštini - smatra Dragan Šormaz iz DSS.
- Umesto toga, dao mu je pet glasova PUPS i jedan veterana. Zato nam ne pada na pamet da podržavamo tu njegovu neiskrenu ideju.

I radikalka Vjerica Radeta tvrdi da je inicijativa vicepremijera - providno politikantstvo.
- Nećemo podržati tu naknadnu pamet - kategorična je ona.
- Sve i da počne da se radi novi propis, on ne bi mogao da se usvoji najmanje pola godine, a za to vreme će mnoge novine i televizije biti pogašene.

Da se zakon ne može menjati preko noći veruju i u SVM. Oni kažu da bi novi dokument poboljšao neka rešenja, ali smatraju da zasad za to nema političke volje.

Antrfile :

Tomini vide dobre strane


Ako je Dačić iskren, onda bi novi tekst zakona doneo dva dobra Srbiji. Van snage bi bio stavljen ovaj besprimerni Dinkićev zakon, a u slučaju revizije produbile bi se svađe između šefova SPS i G 17 plus - kaže "Novostima" Borislav Pelević, član predsedništva SNS.

M. Babović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi