Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bradić bežao od novinara zbog Zakona o informisanju!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 09. 2009.

Izvor: Pres

Bradić bežao od novinara zbog Zakona o informisanju!


BEOGRAD - Ministar kulture Nebojša Bradić bukvalno je juče bežao od mnogobrojnih novinara koji su želeli da mu postave pitanja u vezi sa usvojenim izmenama Zakona o informisanju, koje je predložilo njegovo ministarstvo.


Tako je srpska javnost ostala uskraćena za mišljenje ministra, koji je, podsetimo, u poslednjih 15-ak dana čak tri puta službeno odlazio u inostranstvo, i to u vreme najžešće polemike o njegovom nakaradnom zakonu.

Naime, ministar kulture Nebojša Bradić juče je, povodom 150. godišnjice rođenja čuvenog srpskog slikara Paje Jovanovića, otkrio spomen-ploču na Jovanovićevoj kući u Birčaninovoj ulici u Beogradu. Međutim, s obzirom na Bradićevo polumesečno odsustvo iz zemlje, novinare je mnogo više interesovao njegov komentar na usvajanje zakona. Ministar je, međutim, izgovorio samo jednu nemuštu rečenicu:

- Ovo nije ni mesto ni vreme da se razgovara na temu zakona. Okupili smo se povodom godišnjice rođenja Paje Jovanovića i neprimereno je da o tome razgovaramo.Bradić je potom otišao da obavi ceremonijalni deo otkrivanja spomen-ploče, a čim je to učinio, momentalno se sklonio od kamera, ne dozvoljavajući da mu novinari postave ni jedno jedino pitanje.

Nekoliko snimatelja molilo je Bradića da pred kamerama samo ponovi ono što je rekao prilikom otkrivanja spomen-ploče, jer im zbog bučnog saobraćaja u centru Beograda nisu valjali tonski zapisi, ali je Bradić i to odbio da učini.

- Ton nam je neupotrebljiv zbog buke vozila. Ništa se ne čuje. Molimo vas, samo nam ponovite šta ste rekli dok ste otkrivali spomen-ploču. Ma, neće vam novinari postavljati pitanja! Sigurno! - molili su bezuspešno kamermani.

 Ministar Bradić im je poručio da žuri na sednicu Vlade.Ekipa iz RT Republike Srpske se požalila kolegama da ih uredništvo iz Banjaluke kritikuje što danima, u jeku debate o izmenama Zakona o informisanju, ne uspeva da dobije izjavu od nadležnog ministra:

- Oni smatraju da smo lenji, nesposobni, a kako im objasniti da čovek beži od novinara, kamera?! Da neće da priča o zakonu?!

B. Bojić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi