Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Festival spakovan u jedan dan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 09. 2009.

Izvor: Dnevnik

Festival spakovan u jedan dan



U Somboru će se 14. internacionalni festival reportaže održati 10. oktobra, najavili su organizatori jednog od najstarijih okupljanja srpskih i stranih novinara.


Predsednik Saveta festivala Dušan Radulović kaže da je posvemašnja ekonomska kriza sažela ovogodišnji program na jedan dan, ali će tokom njega biti uredno nagrađene po najmanje tri reportaže u domenu pisanog i elektronskog novinarstva.

Iako je usled „kresanja” mesnog budžeta znatno smanjena pomoć lokalne samouprave, somborski lordmer mr Dušan Jović je obećao da će grada i dalje podržavati „Interfer“.

– Nažalost, ove godine naš doprinos je skromniji, ali koliko već iduće godine izdvojićemo nekoliko manifestacija od nacionalnog značaja, što je nesumnjivo i „Interfer“, i pomoći im u značajnijem obimu – najavio je mr Jović.

Glavna urednica somborske RTV kuće „Spektar“ Zorica Bakić je izračunala da se na dosadašnjih 14 festivala takmičilo više od 1.200 žurnalista iz svih zemalja s preko 3.000 novinskih, radijskih i TV priloga. Pozvala je kolege da radove dostave do 1. oktobra, da bi ih žiri, u sastavu Dušan Radulović, Milivoje Mlađenović i Branimir Plavšić, overio.

Jedan od idejnih tvoraca „Interfera“, publicista Dragan Jerković je saopštio i odluku festivalskog Saveta o dodeli nagrade za životno delo.

– Ovogodišnji laureat je Branislava – Branka Otašević, koju, mada je formalno u penziji, redovno čitamo u „Zumiranju“ lista „Politika“. Ovaj put, mi smo zumirali nju i doprineli da se smanji prednost muških kolega u ovom segmentu „Interfera“ – našalio se Jerković.

 M. Miljenović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi