Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dačić: poslanici SPS uzdržani 31. avgusta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 08. 2009.

Izvor: Danas

Dačić: poslanici SPS uzdržani 31. avgusta

Socijalisti ostaju pri stavu da okreću novi list u svojoj istoriji


Beograd - Poslanici Socijalističke partije Srbije biće uzdržani prilikom glasanja o Predlogu izmena Zakona o javnom informisanju. Kako je juče istakao predsednik SPS Ivica Dačić, oni će na taj način 31. avgusta ostati pri stavu da žele „da okrenu novi list u svojoj istoriji“.

- Naša partija nikada više, bar dok sam ja njen predsednik, neće biti povezivana sa pritiscima na medije i idejama o ukidanju televizijskih prenosa skupštinskih zasedanja. Nećemo dozvoliti ni da SPS bude povezivan sa prebijanjima građana i demonstranata, ubistvima političke konotacije i ratnim zločinima. Partija ne sme ponovo biti na stubu srama zbog nečega za šta je bila napadana devedesetih godina. To je za nas prošlost, kazao je Dačić.

On je napomenuo i da je SPS spreman, eventualno, da glasa za Predlog, ali samo ako postoji konsenzus većinskih novinarskih udruženja, medija, međunarodnih organizacija koje se time bave.

- Mi imamo iskustva iz tog perioda o tome šta ne treba raditi, dodao je Dačić i negirao da je razlog što će SPS biti uzdržan to što je zakon predložila neka druga stranka. Skupština Srbije treba da glasa o tom predlogu izmena Zakona 31. avgusta, a SPS, Jedinstvena Srbija i opozicione stranke, sem LDP, najavile su da će glasati protiv.

Dačić je novinarima rekao da u vladajućoj koaliciji nije bilo razgovora o rekonstrukciji Vlade Srbije i da se o tome samo priča u medijima.

R. Bibić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi