Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ugovor o medijskom predstavljanju 42 nerazvijene opštine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2009.

Izvor: Politika

Ugovor o medijskom predstavljanju 42 nerazvijene opštine


Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Sulejman Ugljanin potpisao je juče sa predsednicima 42 nerazvijene opštine u Srbiji ugovore o medijskom predstavljanju tih opština u okviru projekta „Druga strana Srbije”.

Za ovaj projekat Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja izdvojila je oko 20 miliona dinara, kazao je Ugljanin na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen projekat.

„Želimo da političkoj eliti, građanima Srbije, dijaspori i međunarodnim investitorima pokažemo prednosti koje imaju te opštine”, naveo je on i dodao da je cilj projekta pokazati i da one predstavljaju plodno tlo za ulaganje kapitala.

Prema njegovim rečima, projekat će pomoći da se 42 nerazvijene opštine izvuku iz anonimnosti, prenosi agencija Tanjug. Kako je navedeno prilikom potpisivanja ugovora, opštine potpisnice neće snositi nikakve finansijske troškove već će samo morati da sredstva koja im budu uplaćena na račun proslede medijskoj kući koja će raditi na njihovoj promociji.

Novinar i autor projekta Olja Rakić kazala je da će 42 epizode biti pojedinačno emitovane na nekoj od televizija s nacionalnom frekvencijom.

Ugljanin je juče potpisao i memorandum o saradnji s predsednikom opštine Tutin Bajrom Gegićem o izgradnji industrijskog parka i slobodne zone u toj opštini.

Memorandumom je predviđeno da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja otkloni zakonske barijere, olakša opštini Tutin dobijanje saglasnosti i finansira izradu studije izvodljivosti i ispitivanje tla kako bi izgradnja industrijske zone što pre počela, kazao je Ugljanin.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi