Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rakočević: ne kočimo osnivanje TV na srpskom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 08. 2009.

Izvor: Danas

Rakočević: ne kočimo osnivanje TV na srpskom


Beograd - Član odbora za formiranje srpskog televizijskog kanala na Kosovu Živojin Rakočević odbacio je juče navode iz Prištine da srpski novinari onemogućavaju osnivanje tog kanala.

„Ne postoji nijedan razlog da bilo šta zaustavljamo“, rekao je Rakočević agenciji Beta povodom pisanja Infopresa  da otvaranje televizije na srpskom onemogućavaju nesuglasice kosovskih Srba zaposlenih u medijima oko toga ko će voditi tu TV.

„Plašim se da je ovo podizanje prašine kako bi prištinski političari  pokušali da izbegnu obaveze koje je međunarodna zajednica propisala da dobijemo  kanal na srpskom“, kazao je Rakočević, koji je i član Saveta Republičke  radiodifuzne agencije.

„Niko od nas nikad nije čuo da smo dobili frekvenciju i ako je  to istina onda je posao gotov, jer je to najvažnija stvar u formiranju TV  koja je potrebna celoj srpskoj zajednici“, rekao je Rakočević i podsetio da su informacije veoma važne za Srbe koji već 10 godina žive u getu.

Rakočević  je podsetio da su nedavno sve srpske TV stanice koje rade u enklavama  narpavile zajednički dnevnik - Kosmet info i dodao da je to format dnevnika buduće televizije na srpskom.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi