Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nastavljena agonija nedeljnika „Slobodna reč“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 08. 2009.

Izvor: Danas

Nastavljena agonija nedeljnika „Slobodna reč“


Vranje - Nakon što je još u decembru prošle godine izašao poslednji broj najstarijeg nedeljnika na jugu Srbije „Slobodna reč“, zbog nepoštovanja ugovora o kupoprodaji Agencija za privatizaciju trebalo bi da raskine ugovor i raspiše novu aukcijsku prodaju za septembar.

Vlasnici „Slobodne reči“ postali su zaposleni u ovom listu, njih 12 koji su preduzeće, bez štamparije, poslovnog prostora i sa skromnom tehničkom opremom kupili po početnoj ceni od 170.000 dinara. Ceo projekat „vlasništva“ novinara nad listom trajao je manje od godinu dana, a onda je zbog nagomilanih dugova prema štampariji i neizmirenih obaveza prema državi u ukupnom iznosu od preko pet miliona dinara, list prestao da izlazi, a zaposleni su prešli na berzu rada.

- Ukoliko septembarska aukcija ne uspe, biće zakazana još jedna do kraja godine - potvrdio je za Danas privremeni zastupnik kapitala „Slobodne reči“ Branko Stanojević.

Nedeljnik „Slobodna reč“ počeo je da izlazi u Vranju decembra 1944. kao „Vranjske novine“ i bio je finasiran iz gradskog budžeta, sve do privatizacije 2007.

V. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi