Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SDP za povlačenje Zakona o informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 08. 2009.

Izvor: Blic

SDP za povlačenje Zakona o informisanju


Nesuglasice u vladajućoj koaliciji



Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Meho Omerović izjavio je juče  za „Blic“ da bi bilo najbolje da se Zakon o informisanju povuče i da se u septembru predloži nova verzija koja će biti deo seta medijskih zakona.

- Najbolje bi bilo, pošto se G17 već dogovorio sa DS i LDP o setu  medijskih zakona, da se do glasanja taj Zakon povuče i da se u septembru uputi nova verzija koja će biti deo dogovorenog paketa medijskih zakona - naveo je Omerović.

- U vladajućoj koaliciji i ranije je bilo nesuglasica. To nije ništa neuobičajeno jer je reč o više političkih partija. Međutim, poslednje  optužbe jednog potpredsednika Vlade na račun drugog su nešto sa čim se do sada nismo susretali - kazao je on.

Prema njegovim rečima, „teške kvalifikacije, držanje lekcije o uvođenju  reda i morala... poređenje sa 90-im dokaz su velikog jaza i nervoze“.

Omerović je upitao da li se optužbe lidera G17 plus Mlađana Dinkića o tome  kome odgovara destruktivni medijski sistem odnose i na OEBS, Savet Evrope,  udruženja novinara, nezavisna regulatorna tela, jer su i oni, kako navodi, ocenili  da Zakon o informisanju nije u skladu sa evropskim normama i standardima.

Funkcioner DSS Miloš Aligrudić izjavio je juče da je odlaganje glasanja u Skupštini Srbije o novim zakoni posledica „političke ucene“ lidera G17  plus Mlađana Dinkića.

Aligrudić je rekao da je glasanje u Skupštini Srbije odloženo za 31.  avgust zbog Zakona o informisanju, za koji je rekao da je „antievropski,  nedemokratski i skandalozan“.

Niko od predstavnika Demokratske stranke, kao ni iz redova SPS niko nije  želeo da komentariše navode Dinkića o krizi u koaliciji.

M. Maleš

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi