Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suša i Bečejić kandidati za ZA RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 07. 2009.

Izvor: Politika

Suša i Bečejić kandidati za ZA RRA


Parlamentarni Odbor za kulturu i informisanje uputio je juče skupštini imena kandidata Gordane Suše i Milana Bečejića, koje su novinarska udruženja predložila za članstvo u Savetu Republičke radiodifuzne agencije (RRA).

Poslanici će na sednici izglasati jednog kandidata. Gordanu Sušu su predložili Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, a Bečejića Udruženje novinara Srbije. Obe kandidature podržavaju Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Asocijacija profesionalnih emitera Srbije.

Odbor je nevladinim organizacijama i udruženjima građana ostavio rok od 15 dana da se dogovore o dva zajednička kandidata, od kojih bi jednog skupština trebalo da izabere za člana Saveta RRA. Nevladine organizacije i udruženja građana poslali su odboru imena više od dva kandidata.

Odbor je pozvao poslaničke grupe G17 Plus, Demokratska stranka Srbije, Za evropsku Srbiju, Nova Srbija, Napred Srbijo, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Srpska radikalna stranka da dostave po jednog poslanika kandidata za članstvo u Programskom savetu Radio televizije Srbije. Liberalno demokratska partija je za to mesto predložila Ivana Andrića, manjine Esada Džudževića, a poslanička grupa Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija Branka Ružića. Poslaničke grupe bi trebalo da se dogovore oko pet zajedničkih kandidata za Programski savet RTS.

Fonet

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi