Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dan za glasanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 07. 2009.

Izvor: Pres

Dan za glasanje


Kako se dan glasanja o izmenama i dopunama Zakona o informisanju bliži, čijim će usvajanjem i formalno biti zabranjena i skupo naplaćena svaka vrsta kritike, stvari postaju sve jasnije.


Posle početnog utiska da je cilj izmena ovog zakona samo obračun lidera G17 Plus Mlađana Dinkića sa dnevnim listom „Kurir“ uz pomoć poreske, tužilačke, sudske i kulturne mašinerije, sada se vidi da ovaj zakon ima i veliku podršku glavne vladajuće Demokratske stranke.

Jer, kako drugačije objasniti uporno ćutanje funkcionera ove stranke, koji ne žele da odgovore na pitanje zašto su njihovi ministri glasali za predlog ovog zakona, koji sada poslanici istog DS-a, eto, pokušavaju da „poprave“ amandmanima u parlamentu.

Niko iz tog velikog, prepoštenog, vladajućeg DS-a da objasni zašto podržavaju recept prema kome se bolest zvana „Kurir“ leči tako što će se svim novinarima polomiti prsti ili zapušiti usta!

Kako se približavamo trenutku kada u Skupštini treba da se izrekne presuda svim medijima, pokazuje se i da iza ovog zakona nisu samo G17 i DS!

Udar na novinare, ma koliko se pravili mutavi, podržava i SPS, koji će biti „uzdržan“ na glasanju, ali će i te kako pomoći u obezbeđivanju kvoruma, što mu dođe isto kao da glasaju „za“, ako gledamo skupštinsku matematiku. Slično je i sa Tominim i Acinim naprednjacima.

Sve je jasnije i to da u kreiranju novih pravila za medije, nažalost, učestvuju i pojedini novinari!

Novinari donose odluke o tome koje se izmene ovog zakona mogu prihvatiti, a koje ne. I to su upravo oni novinari koji vode najuticajnije novine!

Što smo bliži danu za glasanje, sve je jasniji plan onih koji su pripremili ovaj zakon za obračun sa „Kurirom“ i disciplinovanje svih ostalih medija. Neće proći mnogo kada će lider G17 Plus slavodobitno saopštiti: „Kurir je mrtav, živeo Kurir“! Alo, bre!

Zato svi koji veruju da ovaj zakon ne treba da prođe nadu polažu u jedini, istinski autoritet u Srbiji, predsednika Borisa Tadića! Verujemo da je on poslednja linija odbrane normalnosti u našoj zemlji! Da on neće da dozvoli da ovo prođe!

Nije daleko dan za glasanje...

S. Marjanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi