Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prodata Hepi televizija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 07. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Prodata Hepi televizija


Košava  “duva“ po ceo dan


Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, višemesečni pregovori između TV Hepi i Košava privedeni su kraju, a Košava će uskoro postati vlasnik jedine dečije televizije sa nacionalnom frekvencijom. Mada se od početka godine šuškalo da bi „srećna televizija“ mogla da promeni vlasnika, zvanične potvrde još nema.


- Jedino što mogu da vam kažem jeste da razgovori sa predstavnicima Košave traju već mesecima. I još traju - bilo je sve što nam je rekao direktor Hepi TV Bojan Maljević. I u TV Košava su nam potvrdili da su pregovori vođeni, ali nisu hteli da otkriju da li je ugovor sklopljen. Međutim, kako „Novosti“ saznaju, program Hepi televizije se već emituje iz prostorija Košave, a i zaposleni su obavešteni o promeni vlasnika i raspoređeni na nova radna mesta.Podsećamo, ove dve televizije, inače, dele istu frekevenciju. Dečji program emituje se do 18.30, kada se uključuje program TV Košave.

Zakon nalaže da Republička radiodifuzna agencija mora odobriti promenu vlasničke strukture, ali, kako nam je rečeno, takav zahtev još nije stigao u RRA.Savet RRA je, inače, na sednici 3. juna 2009. godine dao načelnu saglasnost emiteru Hepi TV za promenu vlasničke strukture prenosom 4,99% osnivačkog udela na „Ideogram“ d.o.o Beograd, koji je osnivač TV Košava. Međutim, tek po zaključivanju ugovora i upisom u Agenciju za privredne registre, Savet donosi odluku o davanju konačne saglasnosti. Kupovinom Hepi televizije Košava dobija 24-časovni program i za očekivati je da on bude prilagođen programskom konceptu te kuće.

A, šta će biti sa dečjim programom?

 - Novi vlasnik Hepi televizije mora da zadrži istu programsku koncepciju. Ukoliko bi hteo da je promeni, morao bi da traži saglasnost Saveta RRA.
A. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi