Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smanjite broj beskorisnih savetnika, ne gasite Radio Jugoslaviju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 07. 2009.

Izvor: Glas javnosti

Smanjite broj beskorisnih savetnika, ne gasite Radio Jugoslaviju


Kratki talas ne treba ukinuti, već Vlada Srbije treba da razmisli koja je funkcija Radio Jugoslavije (Međunarodni radio Srbija), izjavio je juče glavni i odgovorni urednik Radio Beograda Dušan Radulović i naglasio la bi država, ako hoće da uštedi, trebalo da smanji broj savetnika koji ničemu ne služe.

On smatra da ne treba glumiti avangardu u stvarima u kojima je to nepotrebno i poručuje da „neko drugi prvi ugasi sve te kratkotalasne servise, pa onda mi da razmislimo o tome".

 Povodom predloga Ministarstva kulture da se ukinu francuska, nemačka, mađarska, italijanska, grčka i arapska redakcija, Radulović je rekao da bi o gašenju redakcija trebalo ponovo razmisliti ili poslati ministarstvu neku argumentaciju.

Radulović upozorava da svi koji sahranjuju radio, od kad je napravljena televizija, pre Drugog svetskog rata, ne poznaju srž medija. „Smatram da je to jedna od stvari na kojima ne treba štedeti. Pre bih štedeo na gomili ljudi, koji slove kao savetnici, a mogu samo da me posavetuju da ne izađem napolje, jer pada kiša" napomenuo je Radulović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi