Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Više od 700 novinara prati Univerzijadu u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 06. 2009.

Izvor: Pres

Više od 700 novinara prati Univerzijadu u Beogradu


Glavni pres-centar namenjen domaćim i stranim novinarima koji će izveštavati sa 25. univerzijade otvoren je juče na prvom spratu Centra „Sava“.

Direktor Centra Aleksandar Miletić izjavio je Tanjugu da se za praćenje sportskih dešavanja prijavilo više od 700 novinara, dodajući da se očekuje da taj broj bude i veći jer akreditacija još nije završena. Dosad se prijavilo oko 450 novinara iz Srbije i oko 350 iz inostranstva.

Posebno veliko interesovanje vlada u Kini, sledećem domaćinu Univerzijade, odakle dolazi oko 100 novinara, rekao je Miletić, dodajući da su Kinezi tražilii posebne sobe za izveštavanje.

Prema njegovim rečima, pored glavnog, biće otvoreno još pet pres-centara - četiri u Beogradu, na „Marakani“, Tašmajdanu, Beogradskom sajmu i u „Areni“, i jedan u Spensu u Novom Sadu.

- U svakom pres-centru radiće nekoliko volontera koji će biti na usluzi stranimi domaćim novinarima, dok će u glavnom pres-centru pored njih raditi i profesionalci, jer će se u njemu obrađivati više podataka. Glavni pres-centar biće otvoren do 13. jula i radiće svakog dana od 8 do 24 časa, čak i duže ako bude potrebno. Svakog dana izlaziće i „UB“ revija sa svim sportskim rezultatima sa 27 borilišta, kazao je on, dodajući da će revija izlaziti na 16 strana na engleskom jeziku, kao i da će svakog jutra biti u Univerzitetskom selu - rekao je Miletić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi