Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Privilegovani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2009.

Izvor: Kurir

Privilegovani


Radio-televizija B92 u decembru prošle godine od NIS dobila 300.000 €, VeranMatić tvrdi da je reč o sponzorskom ugovoru

BEOGRAD - Medijska kuća B92 dobila je prošlog decembra fantastičnih 300.000 evra od Naftne industrije Srbije, saznaje Kurir. Iako je poznato da je NIS već sarađivao s tom kućom, njihova kooperacija ranije je bila zasnovana na ugovorima o sponzorstvu.

Tadašnji generalni direktor NIS Miloš Saramandić nije želeo da potvrdi naša saznanja, ali ni da ih demantuje.

- Ni dosad se sa mnom niste konsultovali kada ste pisali tekstove o NIS, pa ne bih ni sada ništa komentarisao, da ne bude zabune. Obratite se zvaničnom menadžmentu NIS pa ćete dobiti odgovor - rekao je Saramandić za Kurir.

Član UO NIS Danica Drašković, koja je na to mesto imenovana u aprilu, o poklonu televiziji B92 ne zna ništa. Međutim, ona dodaje da nema razloga za sumnju da je naša informacija tačna.

- Verujem u sve te informacije, jer znam da su se donacije uručivale i razvlačile kao Alajbegova slama, kome god je trebalo! - ističe Draškovićeva.

Član UO NIS iz DS Dušan Elezović takođe nije mogao da nam prokomentariše informaciju o donaciji. On podseća da u to vreme nije bio član UO, pa mu detalji iz pomenutog perioda nisu poznati. S druge strane, u Ministarstvu za rudarstvo i energetiku potvrđuju da kompanija NIS ima sklopljen ugovor sa B92, sačinjen krajem prošle godine.

- Za operativne odluke zadužen je menadžment NIS. Ugovor jeste zaključen s tom televizijom, ali nije nam poznato na koji vremenski period i na koji iznos. Verovatno je reč o sponzorskom ugovoru. Kao predsednik Skupštine NIS ministar Petar Škundrić nije upoznat s tim. Shodno funkciji, njemu je poznata strategijai razvoj kompanije, ali je ugovor zaključio menadžment - navode u tom ministarstvu.

Direktor i glavni i odgovorni urednik RTV B92 Veran Matić negira da im je NIS poklonio 300.000 evra.

- Nikakvih 300.000 evra nismo dobili. Jedino je moguće da je naš marketing sklopio s njima ugovor, poput onih koji se krajem svake godine sklapaju s raznim firmama - kaže Matić. U marketingu B92 kažu da s kompanijom NIS sarađuju godinama i potvrđuju da je prošlog decembra "pregovaran ugovor za tekuću godinu".

- Donacija od NIS nije bilo, jedino imamo sponzorski ugovor za "Nacionalnu geografiju" i Bi-Bi-Sijeve programe. Od januara do marta NIS je pratio emisiju "Stanje nacije" i Sportski pregled, a ranije "Stanje na putevima". Ne možemo da obelodanimo kolika je vrednost ugovora, jer to predstavlja poslovnu tajnu - kažu u marketingu B92.

Antrfile : NIS: Nije bilo donacije

U pres službi Naftne industrije Srbije demantovali su da su televiziji B92 poklonili 300.000 evra. - Donacije za B92 nije bilo - tvrde u NIS, ne želeći da nam objasne po kom osnovu je doneta odluka da baš B92 bude sponzorisan.

E. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi