Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Živković dobio Vučićevića na sudu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 06. 2009.

Izvor: Politika

Živković dobio Vučićevića na sudu


Niš – U Trećem opštinskom sudu u Beogradu završen je sudski proces, koji je još u jesen 2004. godine pokrenuo bivši premijer Srbije Zoran Živković protiv tadašnjeg glavnog i odgovornog urednika lista „Kurir” Dragana Vučićevića.

Posle nekoliko ročišta i izvođenja dokaza, rekao je Živković za „Politiku”, sud je oglasio Vučićevića krivim a za krivično delo klevete i osudio ga nepravosnažnom presudom da plati kaznu od 100.000 dinara.

– Tekst s neistinitom sadržinom i pun kleveta objavljen je jula 2004. godine u „Kuriru, posle čega sam odmah podneo tužbu protiv glavnog i odgovornog urednika Dragana Vučićevića, koji je danas na istoj funkciji, ali u „Presu”. Na sudu sam posle skoro pet godina dokazao da su u „Kuriru” objavljene neistine i da sam oklevetan, zbog čega je tadašnji glavni i odgovorni urednik i osuđen – rekao nam je Živković.

T. T.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi