Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SINOS zahteva od generalnog direktora RTV da se na neodređeno vreme prime kolege koje nemaju trajno rešen radni status
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 12. 2023.

Autor: SINOS Izvor: SINOS

SINOS zahteva od generalnog direktora RTV da se na neodređeno vreme prime kolege koje nemaju trajno rešen radni status

Predstavnici Sindikata novinara Srbije na današnjem sastanku sa generalnim direktorom Radio-televizije Vojvodina Goranom Karadžićem zahtevali su od poslodavca da se hitno reši status novinara i medijskih radnika koji godinama i decenijama rade na ugovorima o privremeno-povremenim poslovima, po osnovu honorara ili na određeno vreme.

Prvi čovek RTV izjavio je da će uputiti zahtev Ministarstvu informisanja i telekomunikacija da se odobri angažman na neodređeno vreme svih radnika koji su takvom prekarnom statusu.

SINOS je svestan da će prijem u stalni radni odnos naših kolega predstavljati dodatni pritisak na i onako već preopterećeni  budžet RTV, ali je to jedino pravedno rešenje za kolege koje dugo rade u egzistencijalno nesigurnom statusu.

Podsećamo da je na poziv Sindikata novinara Srbije, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović nedavno posetio Radio-televiziju Vojvodine i sa predstavnicima tog sindikata i rukovodstva kuće  razgovarao o problemima u Javnom medijskom servisu Vojvodine. Ministar Jovanović je tada izjavio “da će se rukovodstvo, ministarstvo i sindikat postarati da oni koji dugi niz godina rade na privremeno povremenim poslovima dobiju ugovor za stalno”.

Prema saznanjima SINOS vladina komisija odobrila je za prošli mesec prijem u radni  odnos RTV 13 kolega.

SINOS će istovetnu inicijativu pokrenuti i u Radio-televiziji Srbije. Za rešavanje prekarnog radnog statusa novinara i medijskih radnika SINOS ima snažnu podršku Međunarodne federacije novinara (IFJ).

Novinari i medijski radnici danas su u prostorijama RTV (uz štrudlu i kafu) obeležili 21 godinu od osnivanja SINOS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi