Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Država treba da pomogne
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 03. 2009.

Izvor: Danas

Država treba da pomogne


Beograd - Država bi morala da pomogne medijima u Srbiji kako bi lakše prevazišli ekonomsku krizu, kao što je to urađeno na primer u Francuskoj, ali ne i da iskoristi tu finansijsku pomoć da bi postala njihov suvlasnik, ocenili su učesnici okruglog stola o nezavisnosti medija i zakonodavstvu koji je organizovala nevladina organizacija Pravni forum.

Dragana Nikolić-Solomon, šefica Odeljenja za medije Misije OEBS-a, istakla je da Vlada i Skupština Srbije moraju da vode računa pri donošenju i izmeni medijskih zakona kako ne bi došlo do kontradiktornosti i navela da je jedan od glavnih problema domaće medijske scene loša primena postojećih zakonskih rešenja.

Saša Mirković, predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, naglasio je da će svetska ekonomska kriza imati veliki uticaj na medijsku scenu i u Srbiji, jer će pojedini mediji nestati ili će doći do „prepakovanja“ vlasničke strukture.

Ljiljana Smajlović, novinarka, navela je da srpski političari trenutno nemaju ni vremena ni interesa da pomognu medijima.- Ako o tajkunu ne pišete onako kako on želi, prestaće da se oglašava u vašem mediju, a ako o nekom političaru pišete loše, reći će da to radite pod uticajem njegovog protivnika. Sve u svemu, propustili smo priliku za naš novinarski 6. oktobar, jer nismo dovoljno brzo stali na stranu građana i njihovog prava da znaju istinu - ukazala je Smajlovićeva.

Vladimir Todorić, predsednik Pravnog foruma, istakao je da medijima predstoji teška godina, jer će se prihodi od marketinga smanjiti.

J. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi