Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužilac Stefanović traži zaštitu Poverenika od "nedozvoljenog uticaja medija i političara"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 02. 2023.

Autor: 021.rs Izvor: 021.rs

Tužilac Stefanović traži zaštitu Poverenika od "nedozvoljenog uticaja medija i političara"

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović je Povereniku Državnog veća tužilaca za samostalnost tužilaca podneo zahtev za zaštitu od nedozvoljenog uticaja.

Tužilac je tražio zaštitu od pojedinih medija i političara, "koji već nekoliko dana iznose neistinite tvrdnje o postupanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu".

"Za samo četiri dana u tim medijima objavljeno je više od 50 spornih tekstova kojima se drastično ugrožava samostalnost u radu kako Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kao državnog organa, tako i lično Stefanovića, zbog čega zahteva hitnu i odlučnu reakciju Poverenika DVT za zaštitu samostalnosti", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Advokatska komora Beograda neće da se meša u organizaciona pitanja tužilaštva

Advokatska komora Beograda odbila je da se na bilo koji način meša ili izjašnjava povodom dešavanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Komora smatra da se radi o unutrašnjem pitanju organizacije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i da ne vide zašto bi se advokati u to mešali, potvrđeno je Tanjugu u toj komori.

Upravni odbor AKB na jučerašnjoj sednici nije usvojio predlog da se izjašnjava ili zauzima stav o dešavanjima u tužilaštvu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi