Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sindikat Sloga RTS: Zgroženi smo naslovima tabloidnih medija o milionskim ugovorima sa spoljnim produkcijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 02. 2023.

Autor: Sloga Izvor: Sloga

Sindikat Sloga RTS: Zgroženi smo naslovima tabloidnih medija o milionskim ugovorima sa spoljnim produkcijama

Sindikat Sloga RTS izražava duboku zabrinutost zbog informacija kojima je ovih dana zapljusnuta javnost u Srbiji, o nezakonitom poslovanju u RTS-u, koje je postalo predmet krivičnih prijava,interesovanja istražnih organa i ismevanja u tabloidnim medijima.

Zgroženi smo naslovima u tim medijima, o milionskim ugovorima sa spoljnim produkcijama, u kojima rade zaposleni na Javnom servisu i navodnom „isisavanju“ novca iz RTS-a, preko sumnjivih poslova.

Šokirani smo informacijama o visini mesečnih nagrada (milion evra godišnje), koje visokopozicionirani rukovodioci u RTS-u primaju kao dodatak na većprilično izdašne plate, da su te nagrade isključivo njihova privilegija, da se isplaćuju redovno, čak i dva puta mesečno i da se utvrdjuju po nepoznatim kriterijumima, dok istovremeno menadžment kuće tvrdi da nema novca za povećanje plata, najavljenih za januar u javnom sektoru.

Neverovatno nam zvuči i činjenica, da stalno zaposleni radnici, pored plate u RTS-u, ostvaruju prihode i u spoljnim produkcijama, a da pri tom nemaju obavezu da definisani broj radnih sati ostvare u matičnoj kući, dok su ostali zaposleni dužni da poštuju osmočasovno radno vreme, pet dana u nedelji i da po vrlo rigidnom kriterijumu, ostvaruju pravo na smenski rad.

S tugom konstatujemo da je nacionalna televizija, koja  bi trebalo da bude jedan od stubova društva, ponovo postala predmet ruganja, ismevanja i osporavanja.

Smatramo da je RTS, iako oslabljen odlaskom mnogih profesionalaca, sposoban da ostvari kvalitetan program sa ljudima koji tu još rade, a koji su po subjektivnim kriterijumima onih koji odlučuju u našoj kući, potpuno marginalizovani.

Imajući sve ovo u vidu, sindikat Sloga RTS pruža punu podršku predsedniku Upravnog odbora Branislavu Klanščeku i istražnim državnim organima u utvrdjivanju činjenica o poslovanju u RTS-u i traži od zaposlenih u javnom servisu da predoče sve tražene  informacije, kako bi se utvrdila istina.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

01.03.

2023.

Radnik RTSa [neregistrovani] u 14:28

CCCC

I pored bliskosti rukovodstva Sloge sa urednicom zabavnog program, oni kao nisu znali? Nereprezentativni sindikat minornog uticaja osnovan samo da bi rukovodstvo sindikata moglo da obezbedi privilegije za sebe sad prere ruke od dojučerašnjih prijatelja i sardnika!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi