Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kovačević: Ukinuti taksu za RTS, neka zarađuje pare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 02. 2023.

Autor: Beta Izvor: Beta

Kovačević: Ukinuti taksu za RTS, neka zarađuje pare

Trebalo bi ukinuti taksu za Radio-televiziju Srbije (RTS) jer više nema razloga da ona postoji, izjavio je Siniša Kovačević, poslanik Narodne stranke i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje.

"Dokle više taksa za RTS? Ne vidim (potrebu) da se RTS više stipendira, neka zarađuje pare. Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić je u predizbornoj kampanji izrikom tvrdio da takse neće biti", rekao je Kovačević na sednici Odbora.

Kako je saopštila Narodna stranka, Kovačević je kazao da Radio-televizija Vojvodine zaslužuje određenu vrstu pomoći jer je njena programska šema medijski neatraktivna i "pokriva 16 jezika".

On je ministra informisanja i telekomunikacija Mihajla Jovanovića pitao kada će biti dodeljena peta nacionalna frekvencija za emitovanje televizijskog programa.

"Šta je s petom frekvencijom, dokle ćemo je čekati, šta se čeka kad su svi zakonski rokovi probijeni?", pitao je Kovačević ministra.

Kovačević je Jovanovića zamolio da javne rasprave o budućim medijskim zakonima budu blagovremeno, a ne da budu "u sredu uveče, a glasanje o zakonu u četvrtak ujutro" što pokazuje samovolju vlasti.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

27.02.

2023.

Драгиња [neregistrovani] u 10:54

Глогиње

Јао, јао, колико је само мудар! И како је лако туђом Драгињом глогиње млатити. Он би укинуо таксу и тиме би све ове што су се нафатирали оштетио онолико!
Не, оштетио би све нас, раднике који сваки динар бедних плата крваво зараде.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi