Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Deset muzičkih minuta" oslikava atmosferu u kojoj fotoreporteri "ginu" za perfektnom slikom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 02. 2023.

Autor: Republika Izvor: Republika

OTVORENA IZLOŽBA ANĐELKA VASILjEVIĆA U SKC

"Deset muzičkih minuta" oslikava atmosferu u kojoj fotoreporteri "ginu" za perfektnom slikom

Izložene fotografije nastale su tokom poslednjih 15 godina na različitim beogradskim koncertima.

Nazivom izložbe "Deset muzičkih minuta" autor Anđelko Vasiljević želi da podseti da se fotoreporteri u vremenu koje je za snimanje ograničeno na početak koncerta i prve tri numere, dovijaju iz petnih žila da bi objavili što bolju fotografiju.

- To kratko vreme predstavlja veliku teškoću za rad, ali je ujedno i izazov da se u cajtnotu napravi vrhunska fotografija, koja posle objave na strani dnevne novine, ostaje i za sutrašnjicu - kaže Anđelko Vasiljević, koji osim u matičnoj redakciji a to je Politika, svoje foto-radove objavljuje u raznim nedeljnicima i na veb sajtovima.

Izložba više od trideset fotografija domaćih i stranih zvezda rok, džez, pop i klasične muzike otvorena je sinoć u Studentskom kulturnom centru

Fotografije su nastale poslednjih 15 godina na beogradskim koncertima, te su izloženi portreti Stenlija Klarka, Stefana Milenkovića, Lajka Feliksa, Bore Đorđevića, Bi Bi Kinga…

- Za razliku od oficijelnih muzičkih fotografa koji imaju privilegiju da dobar kadar sa stejdža "jure" kroz čitav nastup, njihove kolege iz štampanih medija imaju "deset muzičkih minuta" fore da prenesu atmosferu i emociju - piše Dimitrije Bukvić, pisac i sociolog u katalogu za izložbu "Deset muzičkih minuta" fotografa i člana UNS-a Anđelka Vasiljevića. 

DOBITNIK GRAND PRI NAGRADA 

Fotografije Anđelka Vasiljevića su objavljene na mnogim naslovnim stranama knjiga, magazina, na plakatima  i omotima kompakt diskova. Svoja foto dela izlagao je na grupnim i samostalnim izložbama u gradovima Srbije i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada među kojima je i Gran pri nagrada na međunarodnom foto konkursu "Srbija danas", godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije za fotografiju, nagrade za fotografiju novinske agencije "Beta", Međunarodnog festivala "Interfer"za društveno angažovanu fotoreportažu i sportsku fotoreportažu, nagrade za fotografiju na temu "April u Beogradu" Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu "RTS-a". 

Vasiljević je rođen u Beogradu gde živi i radi. Izlagao na više grupnih i samostalnih foto-izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi