Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Klanšček: RTS više ne snima ništa, dokument objavljen na „Pištaljci“ je tačan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2023.

Autor: Danas Izvor: Danas

Klanšček: RTS više ne snima ništa, dokument objavljen na „Pištaljci“ je tačan

Predsednik Upravnog odbora Javnog servisa Srbije Branko Klanšček, rekao večeras u emisiji Hit tvit na TV Pinku da mora da rasčisti izveštaj grupe „Pištaljka“, i dodao da na sednici na kojoj je prisostvovao, a gde je tema bila finansiranje, da niko nije skrivao nikakve dokumente.

– Postoji autentičan dokument koji je usvojen na sednici odbora, ja sam ga potpisao i tu se za mene završava priča. Zašto on nije objavljen, to nije moj domen – rekao je Klanšček.

Kako kaže, upravni odbor je temu sukoba interesa i spoljnih produkcija otvorio na sednici upravnog odbora. Dodaje da je pokušao da skenira poslovanje u firmi i da je shvatio da, ako se izuzme informativni program, da postoje samo tri emisije koje proizvodi RTS.

– Sve drugo, osim informativnog programa su spoljne produkcije. Ja smatram da to nije dobro.

Kako kaže, dobio je odgovor da nikada niko nije ni tražio pred kalkulaciju. Dodaje da već tri godine imaju jednu emisiju koja se vodi kroz knjige, a uopšte ne postoji. Kako kaže, postoji i evidencija o potrošenom novcu za emisiju koja ne postoji.

– RTS više ne snima ništa, dodaje da je dokument koji je objavljen na „Pištaljci“ tačan. Vrlo odgovorno stojim iza toga. To je ono oko čega se sada sporim – rekao je Klanšček, na Pinku.

Komentarišući pismo ministarke Maje Gojković koja mu je uputila molbu da upravni odbor nađe sredstva kako bi se nastavilo snimanje pozorišnih predstava, Klašček je rekao da je on zapravo saznao od nje za tu informaciju.

– Bio sam iznenađen, jer smo mi usvojili finansijski plan u kojem smo izdvojili novac za to. Naložili smo da se to ipak nastavi, a zbog čega je došlo do te informacije zaista ne znam – rekao je on.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

13.02.

2023.

hkolenonymous [neregistrovani] u 19:22

pljacka narodnog novca

e gospodo iz rts vreme je da vam drzava vise ne dotira rad a isto da se ukine prtplata po osnovu brojila. vi nemilice trosite narodni naovac plackajuci drzavu. vasi ljudi primaju platu i velike honorare od privatnih firmi za koje rade a te emisije se snimaju u rts a placate privatbnim firmama. sada ce narod u srbiji lerpo da zatrazi sve ovo pa izvolte na trziste.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi