Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminula Marija Manojlović, dugogodišnja novinarka Radio televizije Kruševac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 01. 2023.

Autor: Radio televizija Kruševac Izvor: Radio televizija Kruševac

Preminula Marija Manojlović, dugogodišnja novinarka Radio televizije Kruševac

U subotu je iznenada, u 74. godini, preminula dugogodišnja novinarka Radio televizije Kruševac i članica UNS-a, Marija Manojlović.

Rođena je 1949. godine u Aleksandrovcu, gde je i završila Gimnaziju, kao jedan od najboljih đaka u generaciji. Svoju novinarsku karijeru započela je sedamdesetih godina, u Novinsko-izdavačkom preduzeću Pobeda, najpre kao dopisnica uz Aleksandrovca, kao i autorka informativne emisije „Župska hronika“ Radio Kruševca.

Pored rada u novinama „Pobeda“ i na Radio Kruševcu, od osnivanja Televizije Kruševac uređuje oblast kulture, za koju je više puta nagrađivana, i na najmlađem mediju današnje Radio Televizije Kruševac. Uporedo je radila i reportaže, veliki broj dokumentarnih emisija i učestvovala u pripremanju informativnog programa.

Pisala je i za beogradske medije, a tokom osamdesetih i početkom dvedesetih godina o najznačajnijim kulturnim dešavanjima iz Kruševca izveštavala je i za Radio Beograd.

Nakon odlaska iz Radio televizije Kruševac, prelazi u Informativni centar u Aleksandrovcu, gde nastavlja da radi do 2004. godine, kada odlazi u penziju.

Marija Manojlović biće sahranjena u ponedeljak u 13 sati na Novom groblju u Kruševcu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi