Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osmani najavila „pravne korake“ protiv novinara koji tvrdi da je umešana u „oslobađanje“ Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 01. 2023.

Autor: Kossev.info Izvor: Kossev.info

Osmani najavila „pravne korake“ protiv novinara koji tvrdi da je umešana u „oslobađanje“ Pantića

Izjava novinara o navodnoj umešanosti kosovske predsednice u slučaj bivšeg policajca, Dejana Pantića, dovela je do najave preduzimanja „pravnih koraka“ zbog klevete.

Prištinski mediji javili su sinoć da je novinar Ridvan Beriša (Berisha) kazao u emisiji „Politiko“ na Kanalu 10 da su kosovska predsednica i njen kabinet navodno umešani u slučaj Dejana Pantića, odnosno, kako je javio Indeksonline – uključeni u puštanje u kućni protvor ovog bivšeg pripadnika Kosovske policije.

Ove navode je, međutim, demantovalo kosovsko predsedništvo navodeći da je to „laž, izmišljotina i kleveta bez presedana“.

„Predsednica Osmani se ni u kom slučaju i ni u jednoj situaciji ne meša u rad pravosudnih organa. Ovo nije uradila ni u slučaju ‘Pantić'“, naglasili su kasno sinoć iz kabineta kosovske predsednice.

Kažu i da takav model rada pripada prošlosti.

„Predsednica posvećeno radi na afirmaciji Kosova i jačanju vladavine zakona i reda“, poručili su.

Kosovsko predsedništvo optužuje ovog novinara za klevetu i najavljuje preduzimanje „pravnih koraka“.

„Sloboda govora je funkcija istine, ali ne i klevete. Predsednica Osmani će od sutra preduzeti sve pravne korake za ovu klevetu Ridvana Beriše“, naglašava se u sinoćnoj reakciji.

U međuvremenu se sam Beriša oglasio na Fejsbuku navodeći konkretno da je Osmani najavila tužbu protiv njega.

„Dobro znate da ste intervenisali u slučaju Pantić i tako je postignut dogovor da se uklone barikade na Severu. Ako niste obavestili premijera Aljbina Kurtija o ovom slučaju, šta je onda moja krivica, predsednice Vjosa Osmani?“, upitao je ovaj novinar.

Podsetimo, Srbi sa Severa Kosova podigli su prve barikade 10. decembra, odnosno u istom danu kada je i uhapšen Dejan Pantić zbog navodne umešanosti za napad na prostorije OIK-a u severnom delu Mitrovice.

Njegovo hapšenje je zapravo bilo zvaničan povod da Srbi na Severu na najmanje 14 lokacija podignu barikade, a u međuvremenu se iskristalisalo kao jedan od ukupno tri zahteva koje Srbi traže da Priština ispuni, kako bi se barikade uklonile.

Od tada, pa sve do 28. decembra kada mu je Sud odredio meru kućnog pritvora – Pantić je boravio u improvizovanom pritvoru u novoizgrađenoj bazi kod prelaza Jarinje.

Odluka suda da mu se mera pritvora preinači u kućni, naišla je na žustre reakcije Prištine, koja se sa njom nije slagala. Sa druge strane, sutradan su Srbi već počeli sa uklanjanjem barikada, uprkos tome što nisu ispunjeni svi uslovi.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi