Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarstvo bez kompromisa i zaštite
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 12. 2022.

Autor: RTS Izvor: RTS

Novinarstvo bez kompromisa i zaštite

Sindikat novinara Srbije obeležiće u petak, 2. decembra, 20 godina od osnivanja. SINOS izuzetno dobro sarađuje sa svim medijskim sindikatima u regionu, a osnovan je na inicijativu grupe novinara uz podršku Udruženja novinara Srbije. Od 2005. godine član je Evropske (EFJ) i Međunarodne federacije novinara (IFJ) i ima njihovu snažnu podršku u odbrani prava zaposlenih u medijima.

Više nego ikad, novinarima je potrebna pomoć u odbrani profesije, integriteta i medijskog kredibiliteta.

Postoji izreka da su najbolji novinari oni siromašni, jer se njima najlakše manipuliše. Zašto smo to dozvolili? Šta su u poslednje dve decenije novinari postigli? Šta su hteli, a nisu mogli? Ko ih je razumeo i podržao, a ko ne? Da li su dovoljno jedinstveni i istrajni u svojim borbama?

O tome u emisiji Rečeno i prećutano govore: predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa i predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Slobodan Radičević.

Uređuje i vodi Arijana Handan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi