Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarki 021.rs zabranjeno izveštavanje sa javne sednice Komisije za planove Sremskih Karlovaca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 11. 2022.

Autor: 021.rs Izvor: 021.rs

Novinarki 021.rs zabranjeno izveštavanje sa javne sednice Komisije za planove Sremskih Karlovaca

Novinarki portala 021.rs Aleksandri Reves nije dozvoljen pristup Javnoj sednici Komisiji za prostorne planove Sremskih Karlovaca, na kojoj se razmatraju izmene za lokalitet Ciglane.

Na ove izmene pristigao je veliki broj primedbi građana, zbog čega je sednica, prvobitno zakazana za 21. novembar, odložena za 28. novembar.

Aleksandri Reves je rečeno da bi "puštanje novinarke da prisustvuje javnoj sednici bilo kršenje opštinskog pravilnika". 

Takođe, rekli su joj da "sednica za javni uvid u prostorni plan i javna sednica Komisije za planove nisu isto". 

Dodali su i da je na sednici dozvoljeno isključivo prisustvo građana i udruženja koja su podnela primedbe na prostorni plan, a ukoliko dopuste i novinarki, "to bi značilo da su svi građani mogli da prisustvuju sednici". 

Redakcija 021.rs pita nadležne u Sremskim Karlovcima zbog čega "javnim" nazivaju događaj na kojem je prisustvo predstavnika javnosti, novinara i novinarki, zabranjeno?  

Takođe, pozivamo ih da ukažu na opštinski pravilnik kojim se zabranjuje prisustvo novinara na javnim sednicama ili da se izjasne da li je u pitanju namera da se zabrani prisustvo onih novinara i novinarki koji su prethodno izveštavali o planu na koji su uložene brojne primedbe, kao i o radu same komisije?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi