Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Srpski telegraf: Za UNS su jednaki žrtva i progonitelj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 11. 2022.

Autor: Srpski telegraf Izvor: Srpski telegraf

Srpski telegraf: Za UNS su jednaki žrtva i progonitelj

Udruženje novinara Srbije posle punih pet dana ćutanja konačno se oglasilo o pretnjama i uvredama koje je na račun novinarke našeg portala Republika uputio Čedomir Jovanović, lider vanparlamentarne Liberalno-demokratske partije. Međutim, tekst koji je UNS objavio na svom portalu u isti koš stavio je napadača i žrtvu, pošto je Jovanoviću data prilika i prostor da se bavi teorijama zavere i u bizarnoj mašti konstruiše navodni progon od naše redakcije i naše novinarke.

Podsećanja radi, nakon što je novinarka Republike dobila informaciju i fotografiju da Jovanović vozi skupoceni džip mercedes GLA sa stranim registarskim oznakama, i pozvali smo Jovanovića da ga pitamo za komentar, a uobičajena novinarska praksa se ubrzo pretvorila u horor pošto je Jovanović izgubio kontrolu i bez ikakvog povoda počeo da urla i preti našoj novinarki.

Da sve bude gore, Jovanović je koleginici koja je tekst radila maksimalno profesionalno i posvećeno slao i svoje uznemirujuće fotografije na kojima se vidi da mu je raskrvavljen nos, poručujući da nam je,,sačekuša ime".

Imajući sve navedeno u vidu, najmanje što bi novinarska udruženja trebalo da urade jeste da se oglase i jasno osude progon novinara od moćnika, bez obzira na branšu iz koje oni dolaze. Da sve bude gore po UNS, iako su nas pitali da li mogu da preuzmu printskrinove iz originalnog članka Republike na osnovu kojih je jasno da je vidno iznervirani Jovanović izgubio konce i napao novinarku, oni to ipak nisu uradili.

Iako su iz UNS preneli našoj novinarki da je njima cilj da objave i osude svaki napad na predstavnike sedme sile, ako su ovako osudili Jovanovića, bolje i da nisu!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi