Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pretnja portalu Direktno.rs na Platformi Saveta Evrope
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 04. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Pretnja portalu Direktno.rs na Platformi Saveta Evrope

Na Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara od danas se nalazi i slučaj pretnje portalu Direktno.rs koja je u utorak, 7. aprila stigla na redakcijski imejl.

U pretećoj poruci portalu Direktno.rs koja je potpisana imenom Srđan Petrović, stoji na Platformi, piše "treba vas sve pobiti i uništiti". Navodi se da nema naznaka ko bi ta osoba mogla biti, a da policija tvrdi da imejl nije stigao iz Srbije.

Na Platformi stoji da je pretnja portalu Direktno.rs upućena nakon što je premijerka Ana Brnabić pokazala prilikom gostovanja u televizijskoj emisiji članak sa tog portala, koji je zapravo pismo bivšeg pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Emira Ašćerića u kojem kritikuje posetu predsednika tom gradu u vreme pandemije.  

Urednik Direktno.rs Igor Velimirović naveo je, stoji na Platformi, da je slučaj pretnje prijavio policiji koja je pokrenula istragu, kao i da su javni komentari premijerke „možda izazvali pretnju“.

„Srpska novinarska udruženja NUNS i UNS osudili su pretnju“, navodi se na Platformi.

Inače, cilj onlajn Platforme Saveta Evrope je da unapredi zaštitu novinara objavljujući pretnje i nasilje nad njima kako bi Savet Evrope bio upoznat sa takvim slučajevima i da, ukoliko je potrebno, na vreme reaguje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi