Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Претња смрћу редакцији портала direktno.rs, полиција тражи власника имејла
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 04. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Претња смрћу редакцији портала direktno.rs, полиција тражи власника имејла

На редакцијски имејл портала direktno.rs прекјуче је у 17.35 сати стигла потписана претећа порука "треба вас све побити и уништити", а случај је јуче пријављен полицији потврдио је Удружењу новинара Србије (УНС) уредник тог медија Игор Велимировић.

"Ово је прва претња смрћу коју смо добили до сада. Иза текста: ‘Можда мој закључак на основу неколико текстова... треба вас све побити и уништити’ потписано је име Срђан Петровић", рекао је УНС-у Велимировић.

Случај су пријавили на имејл адресе београдске и републичке полиције и добили су одговор да полиција трага за пошиљаоцем имејла.

"Одговорили су љубазно да ће пронаћи адресу. Мисле да је из иностранства", рекао је УНС-у Велимировић.

УНС-у се поводом овог случаја обратио директор портала direktno.rs Ђорђе Стефановић и доставио писмо које су послали председнику и премијерки Србије.

"Ниједан новинарски текст не може бити изговор за овакве претње и важно је да што пре буду пронађени они који их упућују. УНС ће о овом случају обавестити Сталну радну групу за безбедност новинара", рекао је председник УНС-а Владимир Радомировић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси