Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Писмо редакције Direktno.rs Вучићу и Брнабићки: Ви ћете бити криви ако нам се нешто деси!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2020.

Извор: direktno.rs

Писмо редакције Direktno.rs Вучићу и Брнабићки: Ви ћете бити криви ако нам се нешто деси!

У претходних недељу дана портал Direktno.rs је на удару самог врха српске власти.

Због текстова којим указујемо на лажи, рад/нерад државника или што заведенима отварамо очи, доживели смо да нас назови-новинари сумњивих редакција клевећу, вређају, потом данима линчују, а све под инструкцијама највиших инстанци. 

Председниче Вучићу, Ваше отужне речи одобравања на конференцијама за медије, и директно таргетирање од стране премијерке Ане Брнабић на националној фреквенцији, осим материјала за тужбу, довела је до тога да се запосленима портала Директно прети УБИСТВОМ!

Охрабрени линчом режимских таблоида и изопачених телевизија, те финалном оптужбом премијерке једне државе (??!!) о порталу, главном уреднику младог медија, за који би вероватно волели да се никад није појавио, на редакцијски мејл стигло је оно што су они својим наступима и опхођењем иницирали - претња смрћу свима у Direktno.rs.

Претња убиством запосленима у нашој редакцији пријављена је Министарству унутрашњих послова Републике Србије, међународним организацијама и удружењима новинара. Очекујемо да сви они реагују по закону и савести.

Оно у шта смо сигурни, јесте да неће бити једина претња јер сте Ви то покренули, Александре Вучићу!

Питамо Вас председниче, министре информисања у време убиства уредника "Телеграфа" Славка Ћурувије, и Вашу најновију саучесницу, Ану Брнабић: "Да ли сте спремни да и ми будемо таква ставка Вашег CV-ија? Ко ће се нама осветити? И за шта?"

Портал Direktno.rs постоји седам месеци и потпуно је независан. За то време смо личним радом и ентузијазмом стигли међу најпосећеније портале у Србији и оголили Вашу владавину. И то је ваш проблем!

А проблем кад постоји, он се решава, а не као што Ви хоћете да урадите - уклања.

Мислите да ћете овако да нас уклоните? И сутра и сваки дан ћемо да питамо "зашто лажете", "зашто нам је труо систем", "колико имамо респиратора", "зашто без помпе не проследите опрему медицинарима", "зашто медији да штите болнице од бахатих страначких менаџера"...

Да нас угасите - не можете, наставиће неко други. Да нас хапсите - увек можете - јер сте и полиција и суд и држава. А ви сте се одлучили за напад на портал - кршењем закона, лажима, клеветом, уништавањем живота, растурањем породице... Овим сте заправо показали ко сте Ви и чиме се бавите!

Да ли сте свесни, Александре и Ана, да од рада у редакцији портала Direktno.rs неки родитељи издржавају своју децу? Да ли сте свесни која је Ваша одговорност пред законима и јавношћу? Имате све време света на свим могућим медијима да кажете шта то није тачно у информацијама које преносимо јавности, а то не радите - него сте кренули да после хапшења и клеветања Ане Лалић, прелазите на следећи ниво - нашу ликвидацију!

Имамо поруку за обоје, председниче и премијерко! Наоружани смо до зуба истином и љубављу према отаџбини! И тиме ћемо се бранити, до задњег у редакцији! По цену да будемо следећа ставка у Вашем CV-ију, следећи "случај Ћурувија".

Имамо поруку и за Србију и свет! За све што се у будућим данима, током ванредног стања, а нарочито после укидања, буде дешавало члановима редакције портала Direktno.rs и њиховим породицама, директно одговорнима сматрамо премијерку Ану Брнабић и њеног шефа Александра Вучића, бившег министра информисања у време убиства новинара Славка Ћурувије.

Редакција портала Direktno.rs

Коментари (2)

Остави коментар
чет

09.04.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 22:09

Re:

Ne podrzavam hapsenja novinara, ali otkad je to Ana Hegedis Lalic etalon za nezavisno novinarstvo?

Одговори
чет

09.04.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 14:05

OLADITE MALO

Ne poređujte se sa Ćuruvijom, molim vas, jer on je za vas novinarska veličina! Pretnje smrću ne odobravam i osuđujem, ali ne primetih da vi ne objavljujete kada i drugima prete na sličan način!
Treće, ima li neko od vas neprijatne policijske dosijee? Ako nema, pa tužite onda premijerku! I četvrto u vezi vaše navodne nezavisnosti koju ste stekli za sedam meseci postojanja!? Lično mislim da ste vi itekako zavisni ali od izbora i onih čijoj kampanji služite.A posle će vas "poslodavci" zaboraviti i sami ćete se ugasiti. Pravo i nezavisno novinarstvo je neuništivo jer se rukovodi principom da ne smete biti nečiji i ničiji, već verni časnim principima profesije. A vama se iz aviona vidi da ste nečiji, pa i čiji?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси